Region

Vučić: Neću ništa da krijem, iznijeću sve ono što je najgore po Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da svrha skupštinske sjednice na kojoj učestvuje nije da se prebaci odgovornost na parlament i građane, već da kao predsjednik otvoreno kaže koji su izazovi pred Srbijom i šta predstoji srpskom narodu.

FOTO: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
FOTO: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

“Dolazim iz osjećaja dužnosti da kažem šta se događa, da građani mogu da procijene kakve su posljedice naših postupaka, a i šta je to za šta se borimo. Ukazaću na sve najlošije tačke francusko- njemačke inicijative i neću ništa da sakrijem, jer hoću da budem odgovoran i pošten”, rekao je Vučić pred poslanicima.

On je dodao da u vezi sa francusko njemačkim planom “za odluke biće vremena”, kao i da ne smije da iznese cijeli plan, ali da će iznijeti “sve ono što je najgore za Srbiju”.

Predsjednik Srbije je rekao da pitanja o Kosovu traju više od 600 godina, a da nema pravih odgovora te da se “ne zna da li je mit postao stvarnost, ili stvarnost stvorila mit”, kao i da se ne zna “gdje je izlaz”.

Vučić je rekao da je važnije od svega da se razumiju okolnosti, historijski trenutak i vremenski okvir u kojem se ovo dešava, te da će poslanicima podrobno ispričati šta se dešavalo posljednjih godina.

Kako je najavljeno, sjednica o Kosovu trajaće više dana.