Sarajevo

Vrijedi li doček Nove godine više od 350.000 KM?

Grad Sarajevo će u suradnji s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo za doček Nove godine izdvojiti 350.000 KM, a Sarajlije će zabavljati bend Dubioza kolektiv. Ali to nije cjelokupan iznos koji će biti plaćen iz budžeta.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Ugovor je, prema riječima gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, već potpisan, a u tih 350 hiljada KM pored nastupa Dubioze kolektiv uključena je i produkcija, vatromet, bina i ostali propratni troškovi.

Međutim, ugovor koji je potpisan i sredstva koja su izdvojena za doček Nove godine donose niz pitanja, koja su još uvijek bez konkretnog odgovora.

Agencije za javne nabavke Bosne i Hercegovine, Ministarstva finansija Kantona Sarajevo i Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom KS dostavljena je prijava u kojoj se traži da se ispita da li je potpisan ugovor u vrijednosti od 350 hiljada KM proveden mimo Zakona o javnim nabavkama BiH.

Grad Sarajevo će u ovom projektu učestvovati sa 250 hiljada KM, dok će Turistička zajednica uzeti učešće od 100 hiljada KM, što je ukupno 350 hiljada KM. Takav sporazum između Grada Sarajeva i Turističke zajednice KS potpisali su gradonačelnica Benjamina Karić i direktor Turističke zajednice Kenan Magoda.

U iznosu od 350 tisuća KM koji je izdvojen za doček Nove godine  nije uračunat PDV , potvrđeno je za Faktor, što znači da će cjelokupni iznos biti veći od ove cifre i premašit će 400.000 KM. Osim toga, u cijenu nije uračunata promocija događaja, što je potvrdila javno i sama gradonačelnica Karić.

Ovo će do sada biti najskuplji doček Nove godine. Poređenja radi, novogodišnji doček 2017. godine kada je nastupao Dino Merlin koštao je porezne obveznike 250 tisuća KM s PDV-om.

Svi detalji oko proslave Nove godine u Sarajevu bit će saopćeni na press konferenciji koja je zakazana za petak.

Prihvati notifikacije