Politika

Vojin Mijatović: Smetat ću još više

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović odlučio je da ne šuti onima što im smeta njegovo moguće imenovanje u Vladu F BiH. Prema posljednjim informacijama trebao bi biti ministar unutrašnjih poslova, što je uznemirilo mnoge u politici, ali i u medijima.

FOTO: FACEBOOK/VOJIN MIJATOVIC
FOTO: FACEBOOK/VOJIN MIJATOVIC

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti. Mijatović je uz svoj komentar podijelio i prigodnu fotografiju:

FOTO: FACEBOOK / VOJIN MIJATOVIĆ
FOTO: FACEBOOK / VOJIN MIJATOVIĆ

Danima slušam i čitam s kulminacijom od jučer koliko sam problem.

Ne zna se ko je glasniji i ostrašćeniji da li banjalučki ili sarajevski “moralni” narativ. Hajde Dodika i opoziciju donekle razumije, ja sam za njih izdajnik, otpadnik, antisrbin…. Ne razumijem sarajevsku političku čaršiju koliko spinova, koliko mržnje, koliko laži o  meni….

Često se zapitam kako u isto vrijeme mogu biti i izdajnik banjalučkog političkog narativa i sarajevskog koji su dijametralno suprostavljeni

Svi crkoše za građanskom državom ali po mjeri njih ,sa druge  strane crkoše svi za srpskim interesom, ali po mjeri njih.

I da se razumijemo,  mnogi i u SDP BiH su isti kao i svi oni koji izlaze sa ovim stavovima, a nisu u SDP BiH.

Ima li svima vama iko dobar, iko po vašim parametrima, ko je vama dodijelio kantar da određujete ko može, ko ne može?

I na krajub da se razumijemo ako ništa ovaj proces će ogoliti stvari do kraja i trasirati put za mnoge buduće korake.

U Republici Srpskoj politika je jasna i vladajuća i opoziciona, ja i slični smo izdajnici i nismo dobrodošli, ovih dana će i Federacija reći svoje  vjerovatno slično

I da se razumij ovo sam ja sin Dobrvoja i Branislave iz Banja Luke, svoj, ni vaš,  obični Srbin i Bosanac i Hercegovac, koji vam izgleda puno smeta i jednima i drugima.

I nastaviću još više da vam smetam, jer ova država zaslužuje mnogo bolje ljude nego što ste vi. Vi ste teret ove države, a bliži ste i Dodiku i BIA i SOA nego ja.

Prihvati notifikacije