Kultura

Višestruko nagrađivana predstava 'Game' Mostarskog teatra mladih sutra u Sarajevu

Višestruko nagrađivanu pozorišnu predstavu "Game" Mostarskog teatra mladih prvi put će 24. septembra u Sarajevu, uz podršku UNHCR-a, moći pogledati publika u Kamernom teatru u okviru kampanje "12 dana mira".

FOTO: MOSTARSKI TEATAR MLADIH
FOTO: MOSTARSKI TEATAR MLADIH

“Game” je rezultat nastojanja da se prikažu i demonstriraju životne priče izbjeglica s ciljem njihovog uključivanja u lokalnu zajednicu kroz promovisanje tolerancije i kohezije.

Podržavajući izvedbu te predstave, UNHCR se pridružuje kampanji “12 dana mira” kako bi podvukao sa čime se moraju suočiti ljudi koji su prisilno raseljeni, te kako bi poslao poruku mira.

Kampanju je prije dvije godine pokrenulo Ministarstvo vanjskih poslova BiH u saradnji sa agencijama UN-a u BiH.

Mostarski teatar mladih je 2021. godine kreirao pozorišnu predstavu “Game” na osnovu svjedočenja izbjeglica koje su tada boravile u izbjegličkom kampu “Salakovac” kod Mostara. Predstava je nastala u okviru IMPACT projekta, koji provodi Agencija lokalne demokratije Mostar.

Ovog ljeta, Mostarski teatar mladih je dobio mnogobrojne nagrade za navedenu predstavu, između ostalog, i šest nagrada u okviru 25. Festivala akademskih pozorišta u Novom Sadu.

Izvedba u Sarajevu bit će 96. repriza predstave “GameE”.

Ulaz na predstavu je besplatan, ali zbog ograničenog kapaciteta teatra, neophodna je registracija putem Facebook stranice UNHCR-a https://www.facebook.com/unhcr.ba/ ili direktno preko linka https://www.eventbrite.com/e/predstava-game-mostarskog-teatra-mladih-u-kamernom-teatru-55-tickets-422555915117, saopćio je UNHCR.

Prihvati notifikacije