BiH

UŽAS! Prvi dan ramazana u Višegradu teško pretučeni povratnici Fadil i Ajša Memišević

Za sada nepoznat maskirani počinitelj sinoć je u selu Omeragići kod Višegrada pretukao i opljačkao dvoje staraca, Fadila i Ajšu Memišević. Za sada nije poznato je li imao pomagača, ali napadač je tokom napada bio maskiran.

FOTO: AVAZ
FOTO: AVAZ

Dvoje povratnika večeras je transportovano do Doma zdravlja u Višegradu, a policija je u Omeragićima gdje je u toku uviđaj, piše Avaz.

Kuća ispreturana

“Oni su isprebijani, kuća ispreturana, ono što znam je da to što su imali para im je uzeto, a da li još nešto fali ne znamo. Oni nisu imali nikakvog kontakta, noć su proveli van kuće, tek ih je prije par sati pronašao rođak tako da smo obavijestili policiju”, kazao je predsjednik Medžlisa IZ Višegrad Bilal Memišević.

Inače, Fadil i Ajša su njegovi amidža i strina i oboje su u osmoj deceniji života. O počinitelju ili više njih prerano je špekulirati, ali povratnici očekuju brzu istragu policije RS.

Napadnuti prvi dan ramazana

“Ovo se može posmatrati i na način da je ovo refleksija ovih teških poruka koje svaki dan idu iz Banje Luke. Ovi ljudi su 22 godine dolje i nikada nije bilo nikakvih problema. Oni su napadnuti prvi dan ramazana, unakaženi, kuća prevrnuta. Oni se nisu mogli ni braniti. Napadom na njih šalje se poruka onima koji su u njihovom statusu, pa zato treba razumjeti i uznemirenost povratnika. Sačekat ćemo policijsku istragu i vidjet ćemo šta je i kako”, ističe Memišević.

Prihvati notifikacije