Magazin

Uradi sam moderan namještaj iz drvenih paleta

Drvene palete, koje se koriste za prijevoz tereta i robe, često se odbacuju nakon isporuke.

FOTO: PRINTSCREEN / PINTEREST
FOTO: PRINTSCREEN / PINTEREST

Možete ih iskoristiti stvaranjem odličnog, modernog namještaja od paleta, uz pomoć ideja koje smo prikupili. Palete često možete besplatno pronaći u blizini industrijskih objekata, u lokalnom centru za recikliranje ili kraj kontejnera za smeće i onda možete kreirati ‘uradi sam’ projekte od iste!

Ono što je uzbudljivo kod drvenih paleta je za koliko ih se raznih namjena može iskoristiti! Obično se izrađuju od bora ili drugog mekog drveta, iako nije neobično pronaći i tvrđe izrađene od hrasta ili javora. Čvrste su, jer su dizajnirane kako bi nosile stotine kilograma težine. A iskorištene palete izgledaju staro i rustikalno, što je savršeni medij za ideje i projekte namještaja od paleta.

Trend izrade namještaja od paleta je velik u Europi, a vjerojatno ćete pronaći pokoju paletu čak i u najsuvremenijim domovima i potkrovljima. U ovom članku vam donosimo neke nove ideje i inspiracije za namještaj od paleta kako bismo vam dodatno potaknuli maštu.

Ideje: Uradi sam namještaj od paleta za dnevni boravak!Jedan od najjednostavnijih načina upotrebe paleta za izradu namještaja je izrade stolića za kavu. Naslažite paleta koliko želite, ovisno o vašoj idealnoj visini stolića za kavu, te dodajte kotačiće ili nogice.

FOTO: UREDJENJE-DOMA.COM
FOTO: UREDJENJE-DOMA.COM
FOTO: UREDJENJE-DOMA.COM
FOTO: UREDJENJE-DOMA.COM
FOTO: UREDJENJE-DOMA.COM
FOTO: UREDJENJE-DOMA.COM

Nekoliko složenih paleta, s dodanim kotačima, dodaje industrijski izgled u ovaj otvoreni dnevni boravak u Francuskoj a pritom izgleda ‘luksuzno’. Slažete se?

Bojanje paleta je jednostavno i može promijeniti izgled iz industrijskog na moderan, kao u ovom skandinavskom dnevnom boravku. To je još jedna super ideja koja može lako promijeniti izgled klasičnih paleta, piše Uređenje doma.

Prihvati notifikacije