BiH

U Tuzli uhapšen muškarac zbog 15 teških krađa, u toku potraga za saučesnikom

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona (MUPTK) su operativnim radom na terenu identifikovali izvršioce više krivičnih djela - teška krađa, počinjenih nad porodičnim kućama na području gradova Tuzla i Srebrenik.

MUP TK
FOTO: FENA
Ilustracija

S tim u vezi, danas su policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla, u saradnji sa PU Srebrenik i Jedinicom policije za specijalnu podršku Uprave policije MUP TK-a, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli izvršili pretrese na tri lokacije na području grada Tuzla, kojom prilikom su kod S. A. (1967.) iz Tuzle pronađeni predmeti koji potječu iz spomenutih krivičnih djela i to: novac, zlatni nakit, odjevni predmeti i mobilni telefoni.

Za drugim licem, koje se također sumnjiči za počinjenje spomenutih krivičnih djela, je na osnovu naredbe Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, raspisana operativna potraga.

Nakon izvrešnih pretresa, policijski službenici OKP PU Tuzla su uhapsili S. A., koji će nakon kriminalističke obrade danas, uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio ukupno 15 krivičnih djela – teška krađa, od čega sedam području grada Tuzla i osam na području grada Srebrenika, saopćio je Odsjek za odnose s javnošću MUP-a TK.