Kultura

U ponedjeljak otvorenje izložbe slika polaznica Škole slikanja 'Nek Art'

Zeničko udruženje Naš most i Škola slikanja "Nek art" u ponedjeljak, 19. septembra, organizuju otvorenje izložbe polaznika i polaznica te škole iz Zenice, Travnika i Visokog. 

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Škola slikanja “Nek Art” kakanjskog umjetnika i likovnog pedagoga Nermina Kozle u udruženju Naš most traje već pet godina, i za to vrijeme je inspirisala više od 100 Zeničanki uglavnom starije životne dobi da zajedno slikaju različitim slikarskim tehnikama, kreativno se izražavaju i druže u udruženju Naš most.

Kozlo svoje “Škole slikanja” organizuje i u Travniku, Visokom i drugim bh. gradovima. 

Većina učesnica nema ranije predznanje i iskustvo u slikanju, ali su, zahvaljujući naučenim vještinama i otkrivenim talentima u sklopu Škole slikanja “Nek Art”, izlagale svoje radove na izložbama širom Bosne i Hercegovine. 

Izložba će biti otvorena od 19. do 26. septembra u galeriji udruženja “Naš most” u ulici Maršala Tita 22 u Zenici, najavljeno je iz te organizacije.

Udruženje Naš most Zenica kroz umjetnost i kulturu promiče socijalnu inkluziju ranjivih grupa, fokusirajući se na starije osobe, žene i osobe s invaliditetom. U proteklih sedam godina implementiralo je brojne zapažene međunarodne projekte u oblasti kulturne saradnje.

Udruženje Naš most partner je švicarske Michelangelo Fondacije i ambasador je Bosne i Hercegovine unutar međunarodnog Homo Faber vodiča kroz umjetničke zanate. 

Prihvati notifikacije