BiH

U Brčkom postavljene nove zaštitne ograde ispred škola

Javno preduzeće "Putevi" Brčko zbog gustog prometa na lokacijama ispred osnovnih i srednjih škola u Brčkom tijekom prošle godine krenulo je s postavljanjem zaštitnih ograda.

FOTO:  VLADIMIR MATIJEVIĆ
FOTO: VLADIMIR MATIJEVIĆ

Te aktivnosti nastavili su i ove godine a sve s ciljem zaštite pješaka, u ovom slučaju zaštite dijece školskog uzrasta, kazao je zamjenik ravnatelja JP “Putevi” Brčko Jasmin Mešić.

– Izdvojeno je oko 40 hiljada KM i ove godine i postavljene su ograde ispred Treće osnovne škole u gradu i njene područne škole u selu Grbavica, kao i ispred Pete osnovne u Brčkom – istakao je Mešić.

Prema njegovim riječima, otežane okolnosti su prikupljanje dokumentacije, ali cilj samog poduzeća jeste da u narednom razdoblju ove ograde postave ispred svih osnovnih i srednjih škola.

Pored zaštitnih ograda, iz ovog poduzeća rade i na dodatnom osvjetljenju postojećih pješačkih prijelaza s ciljem zaštite pješaka na najprometnijim ulicama u užem dijelu grada.

Cijelom aktivnošću Javnog poduzeća Putevi Brčko prvenstveno se podiže sigurnost učenika, ali i svih pješaka na ovim dionicama, jer štite od nenadanog izlaska na prometnicu, kao i bolje preglednosti pješačkih prijelaza tijekom noći.