Svijet

U Austriji ga na poslu ‘uvrijedio’ kolega – zapalio mu skupocjeni Audi 

Gornjoaustrijanac (42) osjetio se uvrijeđenim i maltretiranim na poslu od strane 31-godišnjaka. Iz osvete mu je zapalio njegov voljeni Audi. 

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Tokom opsežnih istraživanja 42-godišnjak iz Steyra identificiran je kao počinitelj koji je 31. Januara u 18.50 sati zapalio automobil 31-godišnjaka iz Steyra, pri čemu je oštećen automobil. Šteta je bila u hiljadama eura. 

Navodno, 42-godišnjak se na svom radnom mjestu osjećao maltretiranim od strane 31-godišnjaka te ga je krivio za svoje psihičko stanje, zbog čega mu se želio osvetiti. 

Osumnjičenik je napunio kanister benzinom, dovezao se e-skuterom do mjesta gdje je vozilo bilo parkirano, razbio bočno staklo na automobilu, rasjekao kanister benzina, prolio benzin po vozačevom sjedištu te ga je htio detonirati ubacivši u njega petardu domaće izrade. 

No, smjesa benzina se eksplozivno zapalila čim je ubačena petarda i unutrašnjost vozila je u potpunosti izgorjela. 

Tek intervencijom vozača koji je tuda prolazio, a koji je svojim vatrogasnim aparatom uspio obuzdati vatru, uspjelo se spriječiti da se vatra proširi na vozilo parkirano u blizini. Time je spriječeno i da petarda eksplodira. 42-godišnjak je u potpunosti priznao zločin. 

Prihvati notifikacije