Svijet

Tragična sudbina: Otac i kćerka (1) poginuli u tornadu, majka i 2 djece teško povrijeđeni

Najmanje 26 ljudi poginulo je u tornadu koji je u petak uveče pogodio Mississippi, a dvije žrtve identifikovane su kao otac troje dece i njegova jednogodišnja kćerka.

FOTO: FACEBOOK/ELIZABETH HERNDON,/GOFUNDME
FOTO: FACEBOOK/ELIZABETH HERNDON,/GOFUNDME

Prijatelji i porodica identifikovali su Ethana Herndona (33) i Riley Herndon (1), koji su poginuli kada je tornado pogodio njihovu kuću u Wrenu u Mississippiju.

Ethanova supruga Elizabeth i njihovo drugo dvoje djece Brantley (7) i Aubrey (4) teško su povrijeđeni, ali su uspjeli da prežive, prenosi Daily Mail.

FOTO: FACEBOOK/ELIZABETH HERNDON
FOTO: FACEBOOK/ELIZABETH HERNDON

GoFundMe stranica napravljena za porodicu Herndon navela je da je porodica “‘fizički i emocionalno razbijena” njihovom smrću.

“Oni su pretrpjeli najbolniji i najstrašniji gubitak koji bilo ko od nas može da zamisli, a njihove potrebe su očigledne i velike”, navodi se u opisu akcije prikupljanja sredstava.

Prema stranici, Elizabeth je doživjela povrede uključujući slomljenu ruku, nogu i kuk kada je tornado pogodio njihov dom.

Njen najstariji sin Brantley je u bolnici sa slomljenim kostima, povredom jetre i probušenim plućima.

I njegova sestra Aubrey je u bolnici sa povredama članka i lakta.

Na stranici je prikupljeno više od 90.000 dolara za porodicu.

Porodica Herndon je samo jedna od hiljadu koja je pogođena nakon serije tornada koja su pogodila Mississippi i Alabamu.

FOTO: EPA-EFE/THOMAS GRANING
FOTO: EPA-EFE/THOMAS GRANING
FOTO: EPA-EFE/THOMAS GRANING
FOTO: EPA-EFE/THOMAS GRANING
FOTO: EPA-EFE/THOMAS GRANING
FOTO: EPA-EFE/THOMAS GRANING

Biden proglasio vanredno stanje u državi Mississippi

Nakon razornog tornada koji je pogodio jug SAD, američki predsjednik Joe Biden proglasio je rano jutros vanredno stanje u državi Mississippi.

Ovom odlukom, najteže pogođenim okruzima stavljena su na raspolaganje sredstva iz federalnog budžeta, prenosi AP.

Ekipe za potragu i spašavanje danas su nastavile da iskopavaju ruševine tragajući za preživjelima, a stotine građana su raseljene.

Administrator Federalne agencije za vanredne situacije Din Krizvel, trebalo bi danas da obiđe ugrožena područja i izvrši procijenu štete.

Nacionalna meteorološka služba (NMS) upozorila je u međuvremenu da i danas prijeti opasnost od ozbiljnijih vremenskih nepogoda sa snažnim vjetrovima, gradom i mogućim tornadom u istočnoj Louisiani, južnom i centralnom Mississippiju i južnoj i centralnoj Alabami.

Na osnovu prvih procjena, tornado je klasifikovan kao EF-4 jačine, što znači da je bio praćen vjetrom brzine od 265 do 320 kilometara na sat, saopšteno je iz NMS.

Prihvati notifikacije