Kultura

Tamara Vučinić upriličila izložbu „Ljubav je neumorna krojačica“

Tamara Vučinić, slikarka iz Vogošće upriličila izložbu slika pod nazivom Ljubav je neumorna krojačica“.

FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ

-Jako mi je drago i čast učestvovati na ovogodišnjoj manifestaciji privrede, kulture i sporta  “Vogošćanski dani”, kaže slikarka Tamara Vučinić iz Vogošće, koja je na ovoj manifestaciji, po peti put, upriličila samostalnu izložbu slika pod nazivom „Ljubav je neumorna krojačica“.

Ovaj put sam izložila i neke slike koje do sada nigdje nisu izlagane. Iskreno se nadam da će prilikom rekonstrukcije Upravne zgrade Javne ustanove kulturno sportski centar “Jasmin Isanović Žuti”, biti izgrađen  i galeriski prostor kako bi ja i moje druge kolege-slikari iz ovg mjesta dobili adekvatan prostor u kojem ćemo Vogošću, Sarajevo i našu zemlju Bosnu i Hercegovinu, svojim stvaralaštvom, promovisati širom Svijeta.

Ima li treme zbog izložbe u vlastitoj sredini?

-Uvijek ima neke pozitivne treme i straha kako će ljudi reagovati.Zbog one poslovične krilatice “ma znam ja nju, šta ona ima da se kočoperi” mnogo je lakše izlagati u nekom drugom mjestu nego li u vlastitij sredini. Međutim, manifestacija “Vogošćanski dani” mi je pomogla da sa svojim prijateljima, poznanicima i komšijama uspostavim neku prisniju komunikaciju te sam tako, čini mi se,  stekla vjernu publiku koja redovno dolazi na moje izložbe. Naravno, trudim se da na svakoj izložbi napravim neki novi iskorak i svoje stvaralaštvo  predstavim u što boljem svjetlu. Sudeći po brojnim pozitivnim kritikama izgleda da sam pred “strašnim” sudom vlastite avlije položila ispit te tako stičem sve više onih koji vole i koji moje slike žele u svojoj kolekciji.

Inače, izložba slika Tamare Vučinić, u foajeu ispred Kino sale u Upravnoj zgradi Javne ustanove KSC  Vogošća “Jasmin Isanović Žuti”, otvorena do 28 juna ove godine.

FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ