Kultura

Svjetski poznati dvojac 2Cellos sinoć u Zagrebu održao svoj posljednji koncert

Sinoć je u zagrebačkoj Areni održan posljednji koncert popularnog violončelističkog dvojca 2Cellos, koji čine Stjepan Hauser i Luka Šulić.

FOTO: 
JACEK TURCZYK/EPA
FOTO: JACEK TURCZYK/EPA

Podsjetimo, dvojac se odlučio razići nakon više od 10 godina zajedničkih svirki.

Šulić i Hauser postali su slavni zahvaljujući videu iz 2011. na kojem izvode svoju verziju pjesme Smooth Criminal Michaela Jacksona. Zajedno su skupili više od 1.3 milijarde pregleda na YouTubeu, 5.5 miliona pretplatnika, milijardu streamova te prodali gotovo milion ulaznica za svoje koncerte.

Svojim stilskim potpisom, koji briše granice između žanrova, od klasične i filmske muzike do popa i rocka, ovaj dvojac, poznat po eklektičnim nastupima, osvojio je svijet rasprodavši koncerte u dvoranama kao što su njujorški City Radio City Music Hall, londonski Royal Albert Hall i Sydney Opera House.

Svirali uz mnoge velikane

Kao duo svirali su uz muzičke velikane poput Stevena Tylera, Andree Bocellija, Red Hot Chilli Peppersa, Queens of the Stone Agea, Georgea Michaela te mnoge druge, a Elton John odabrao je upravo 2Cellos kao svoju predgrupu i dio svog live benda.

Podsjetimo, Luka Šulić u nedavnom je intervjuu rekao da je razlog raspada 2Cellosa to što im je ponestalo materijala.

“Osjećamo da je ovo pravi trenutak da se oprostimo kao duo jer se nalazimo na svojoj najvišoj razini. Bolje se oprostiti kada si gore nego kada si dolje”, izjavio je.

Prihvati notifikacije