Piletina ima tendenciju da se osuši, a ova jednostavna marinada čini je posebno sočnom. Amerikanac, gurman Elliott podijelio je jednostavan trik za pripremu ‘najsočnije piletine koju ćete ikada probati’.
Sve što trebate učiniti je zgnječiti kivi i pomiješati ga s malo maslinovog ulja kako biste napravili marinadu. Potom obilno dodajte so i biber te je prelijte preko peradi sat vremena ili više prije nego što počnete spremati.
“Ključ najsočnije piletine koju ćete ikada pojesti je zapravo kivi. Piletina se topi u ustima”, rekao je Elliott.
Izvadite kivi, izmiksajte ga ili ga malo zgnječite kašikom.
“Jeste li ikada vidjeli druge kako stavljaju limetu u svoje marinade… To je slično tome”, dodaje.
Ovaj trik piletinu čini super mekom, a Elliott dodaje da ga je naučio u Africi, piše 24sata.
“Znam da izgleda čudno, ali vjerujte mi. Slatko i kiselo, ali bit će tako sočno… Sve samo s kivijem”, istaknuo je.
U komentarima je nekoliko njih pomoglo objasniti da trik zapravo funkcioniše zbog – enzima u kiviju.
“To su enzimi aktinidain. Guava također to čini, a da ne daje toliko slatkoće kao ananas”, rekao je komentator.
“Isto je s ananasom ili mangom. Enzimi u njima razgrađuju piletinu i čine je super mekom”, dodao je drugi.