Magazin

Super jednostavan i neobičan trik za nikad sočniju piletinu 

Amerikanac ima odličan savjet za pripremu ukusne i mekane piletine. Jednostavan sastojak pomiješajte s malo maslinovog ulja, soli i bibera - funkcioniše kao marinada, a trik je naučio u Africi. 

FOTO: TIKTOK/SCREENSHOT
FOTO: TIKTOK/SCREENSHOT

Piletina ima tendenciju da se osuši, a ova jednostavna marinada čini je posebno sočnom. Amerikanac, gurman Elliott podijelio je jednostavan trik za pripremu ‘najsočnije piletine koju ćete ikada probati’. 

Sve što trebate učiniti je zgnječiti kivi i pomiješati ga s malo maslinovog ulja kako biste napravili marinadu. Potom obilno dodajte so i biber te je prelijte preko peradi sat vremena ili više prije nego što počnete spremati. 

“Ključ najsočnije piletine koju ćete ikada pojesti je zapravo kivi. Piletina se topi u ustima”, rekao je Elliott. 

Izvadite kivi, izmiksajte ga ili ga malo zgnječite kašikom. 

“Jeste li ikada vidjeli druge kako stavljaju limetu u svoje marinade… To je slično tome”, dodaje. 

Ovaj trik piletinu čini super mekom, a Elliott dodaje da ga je naučio u Africi, piše 24sata. 

@callmebelly

learned this one in Africa 🥝 I know it sounds crazy but trust me #kiwi #chicken #juicychicken #mealprep

♬ Permission to Dance (Instrumental) – BTS

“Znam da izgleda čudno, ali vjerujte mi. Slatko i kiselo, ali bit će tako sočno… Sve samo s kivijem”, istaknuo je.  

U komentarima je nekoliko njih pomoglo objasniti da trik zapravo funkcioniše zbog – enzima u kiviju. 

“To su enzimi aktinidain. Guava također to čini, a da ne daje toliko slatkoće kao ananas”, rekao je komentator. 

“Isto je s ananasom ili mangom. Enzimi u njima razgrađuju piletinu i čine je super mekom”, dodao je drugi.