Magazin

SUN CARE kolekcija iz Kozmetike Afrodita kreirana je nadahnuto

Ljeto je tu ugodno maženje sunca čini nas dobro raspoloženim i vitalnijima, ublažava depresiju te aktivira sintezu vitamina D.

FOTO: SUN CARE
FOTO: SUN CARE

Na žalost izlaganje suncu ima i negativne učinke, kao što su opekline, razne alergijske reakcije, prerano starenje kože pa čak i pojavu malignih oboljenja kože.

Zbog toga je posebno važna primjerena zaštita kože od negativnog utjecaja sunčevih zraka.

FOTO: SUN CARE
FOTO: SUN CARE

SUN CARE kolekcija iz Kozmetike Afrodita kreirana je nadahnuto, ali s velikom odgovornošću prema zdravlju kože i sa namjerom, da vam omogući nezaboravno ljeto.

Predstavlja pouzdane i koži ugodne proizvode za cijelu porodicu:

⦁ napredne formule pružaju visoku UVA i UVB zaštitu,

⦁ pomažu u brzom dobivanju privlačno preplanulog tena i

⦁ pružaju intenzivnu obnavljajuću njegu nakon sunčanja.

ZAŠTITA LICA PRIJE SVEGA

DA LI ZNATE da čak 90 posto vanjskih čimbenika starenja predstavljaju UV-zrake. Zato zaštita od sunca, nije nužna samo za očuvanje zdrave kože, nego ujedno predstavlja i zaštitu od ubrzanog starenja.

Svi dermatolozi se slažu da je jedna od najvažnijih anti-age krema zapravo ona sa visokim faktorom zaštite od sunca. Nju treba koristiti i kad je oblačno, jer i tada sunčeve zrake zapravo prodiru do našeg lica.

Najbolja odluka je odabir Afrodita kreme sa visokim zaštitnim faktorom SPF 30 ili SPF 50, koje kožu dubinski štite od štetnih UVA- i UVB-zraka te nastajanjem pigmentnih fleka, i ujedno je brižno njeguju. Njihova lagana i ujedno nemasna struktura ne opterećuje nego se brzo upija te na koži ostavlja ugodan osjećaj svježine. Kreme za zaštitu lica kože ne iritiraju jer sadrže hipoalergeni parfem, dermatološki su testirane i primjerene za sve tipove kože, pa i osjetljivu.

FOTO: SUN CARE 2
FOTO: SUN CARE 2

SUN CARE EXTRA SENSITIVE kremi za zaštitu lica od sunca SPF 50 dodati su i specijalni anti-age sastojci kao peptid karnozin koji podstiče sintezu kolagena i pomaže u spriječavanju njegove degradacije. Dodatno, štiti stanice kože od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima, UVA + UVB + IR zracima i plavom svetlošću.

FOTO: SUN CARE 3
FOTO: SUN CARE 3

ZAŠTITA ZA MALIŠANE

Nemojte zaboraviti da posebno naši mališani trebaju brižnu njegu kože. Vjerovatno niste znali da je tokom dana na plaži dječja koža tri puta više izložena štetnim UV zrakama u odnosu na odrasle. Većina (više od 50%) staničnih oštećenja nastaje u ranom djetinjstvu, kad je koža tanka, a pigmentacija i imunski sistem se tek razvijaju. Dokazano je, da oštećenja zbog UV-zraka i česte sunčeve opekotine u djetinjstvu povećaju rizik za razvoj kožnoga raka u odrasloj dobi.

U Kozmetici Afrodita brinu o zdravlju mališana sa proizodima za nježnu dečiju kožu. Proizvodi SUN KIDS sadrže učinkovitu kombinaciju UVA i UVB filtara „nove generacije” koji ne opterečuju kožu. Prikladni su za nanošenje na suhu ili vlažnu kožu i na koži ne ostavljaju bijelih mrlja. Vodootporna formula mlijeka za viokom zaštitom SPF 30 osigurava da vaši mališani budu zaštićeni i tokom plivanja i igre u vodi. Mlijeko je brzoupijajuće i lako mazive teksture, bez PARFEMA, parafina i bojila i dermatološko je testirano. Idealno je ne samo za osjetljivu i nježnu dječiju kožu, nego za cijelu obitelj i odrasle sa osjetljivom kožom. Sasvim jednostavno koristite ga za cijelu porodicu.

A. E.