Jet set

Stopama slavnog oca krenula su dva sina: Donald Sutherland ženio se 3 puta i dobio 5 djece kojima je imena birao na poseban način

Glumac Donald Sutherland preminuo je u 89. godini, a ova vijest rastužila je brojne njegove obožavaoce.

FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Sutherland je poznat po ulogama u brojnim kultnim ostvarenjima, među kojima su „Dvanaest žigosanih“, „Igre gladi“, „MAS*H“, „Ostani uz mene“, „Vrijeme za ubijanje“, „Virus“, „Do zvijezda“ i drugi.

Donald je rođen 17. jula 1935. u Kanadi, a proslavio se tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Prvu suprugu, Luis Hardvik, upoznao je još na fakultetu i vjenčali su se 1959. Međutim, razveli su se 1966, kada je Donald upoznao koleginicu Širli Daglas kojom se oženio iste te godine.

Sa Širli je dobio blizance Rejčel i Kifera, ali je razvod uslijedio 1970. Nakon toga je imao aferu sa koleginicom Džejn Fondom, a onda se zaljubio u još jednu glumicu – Fransin Raset.

Pročitajte još

Sa Fransin je dobio tri sina Rouga, Angusa Redforda i Roberta.

Zanimljivo je da je Donald svim svojim sinovima dao imena po rediteljima sa kojima je sarađivao. Tako Kifer nosi ime po Vorenu Kiferu, Rosif po Frederiku Rosifu, Roug po Nikolasu Rougu, a najmlađi – Angus Redford, po Robertu Redfordu.

Kako se čini, kraj Fransin je pronašao svoju sreću i sa njom je ostao do kraja. Jednom prilikom je i sam govorio o ovoj ljubavi.

– Teško je to izraziti riječima. Fransin je posebno ljudsko biće. Udvarali su joj se najveći intelektualci našeg doba. Glumila je kod Žan-Pola Sartra. Bila je muza Frederiku Rosifu. Mislim da je Džoan Vudvord dobro rekla za svog muža Pola Njumana: “‘Lepota ode, i seks ode, ali moj muž me svaki dan zasmijava”. I mene moja žena zasmijava. Neprestano se smijemo – rekao je on svojevremeno.

Donaldova ćerka bavi se režijom, dok su Kifer i Rosif poznati glumci.

Kifer je sa ocem glumio u vesternu „Forsaken“ iz 2015, a tu su igrali oca i sina. Osim ovog, gledali smo ga u ostvarenjima „Ostani uz mene“, „Izgubljeni dječaci“, „Tanka linija smrti“, „Tvin Piks“, „Nestajanje“, „Tri musketara“, „Oko za oko“, „Vrijeme za ubijanje“, „Uzimanje života“, „Ogledala“, „Zulender 2“, „Prva dama“ i drugim.

Rosifa smo imali priliku da gledamo u ostvarenjima „Mreža vremena“, „Prevaranti“, „Rov smrti“, „Posrednik“, „Siroče: Prvo ubistvo“, „Urgentni centar“, „Uvrnuti“ i drugim, piše Nova.