Politika

Stojanović pojasnio: Zašto dajem saglasnost iako imam nezadovoljstvo kadrovskim rješenjima...

Na današnjoj sjednici SDP-a BiH raspravljalo se o formiranju Vlade FBiH za čije imenovanje rok ističe 6. aprila.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Podsjetimo, potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović nije htio staviti svoj potpis na prijedlog imena za ministre koje je predsjednica FBiH Lidija Bradara uputila 30. marta. Stojanović je zatražio dodatne konsultacije jer su mu sporna određena imena.

Ipak, Stojanović je rekao da će staviti svoj potpis na formiranje Vlade.

“Želim da vas informišem da prema stavovima SDP-a i prema mojim ličnim stavovima kao potpredsjednika Federacije BiH iz reda SDP-a, želio sam prije svega da Vlada predvođena SDP-om bude u potpunosti pošteđena svih ovih dilema i kritika kadrova. Svjesni ste svi da su se pojavile određene dileme na određene kadrove. Ja sam u svom pismu pokazo predsjednicima da SDP nema problem istorija bilo kojeg kandidata iz SDP, ali isto tako očekujem da predsjednici koalicionih partnera isto tako vode računa o kredibilitetu vlade i da sporni kadrovi koje su predlagali eventualno promjene i da razmisle o tome.

Pročitajte još

Na moju žalost, predsjednici stranaka kojima sam uputio pismo ne žele promijeniti svoje kadrove i konačni prijedlog Vlade će biti takav. Zašto dajem saglasnost iako imam nezadoboljstvo kadrovskim rješenjima, je stanje vlade FBiH. Imamo Vladu koja je u tehničkom mandatu u nemamo svega tri ministra trenutno i mislim da je ovo odluka bolja od bilo koje druge”, rekao je Stojanović.

Isto je potvrdio i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

“Igor je upoznao članice i članove Predsjedništva da će danas, ako već nije, potpisati i dati saglasnost na prijedlog Odluke o imenovanju Vlade koji će večeras ili ujutro biti na stolu, da riješimo sve dileme koje se pokušavaju spinom nametnuti. Odluka koju je dao jedan potpredsjednik je neustavna bez saglasnot drugih”, kazao je Nikšić.

Prihvati notifikacije