IT

Stiže igra u kojoj dronovi kradu ćevape usred Sarajeva!

Od developera prve bosanske SF igre stiže novi projekt Dragon Fire u kojem sarajevsku Baščaršiju branimo od vanzemaljskih dronova… koji kradu ćevape!

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE

Sjećate li se onoga kad smo prije nepune dvije godine zaigrali Converter prvi bosanskohercegovački SF naslov na Steamu? Ma morate se toga sjećati – bilo je ludo i nezaboravno. A ludo i nezaboravno moglo bi biti i u bliskoj budućnosti kad nam dođe nova igra Zlatana Salkanovića, odnosno Funkyzeit Gamesa.

Nemamo baš puno detalja o toj igri radnog naziva Project Dragon Fire, no zaplet bi vas brzo mogao kupiti. Naime, radi se o igri u kojoj je Sarajevo pod invazijom vanzemaljskih dronova. Vanzemaljci su čuli za sarajevske ćevape pa su naručili dostavu – bez plaćanja. Igrač je taj koji će nasred digitalne Baščaršije stati na kraj dronovima, tako da ih izrešeta različitim arsenalom oružja, piše HCL.

Project Dragon Fire bit će VR igra, a developer navodi da mu je cilj ozbiljnom grafikom kontrirati neozbiljnoj tematici. Za te potrebe koristi Unreal Engine 5.1 pa sad možemo potvrditi da je Sarajevo među prvim ovdašnjim gradovima koji će dobiti svoj “next-gen” tretman s raytracingom.

Prihvati notifikacije