Region

Stigla reakcija Ukrajine na Milanovićevu izjavu o Krimu: "Doveo je u pitanje teritorijalni integritet naše zemlje"

Izjavom da Krim više nikada neće biti Ukrajina, hrvatski predsjednik Zoran Milanović doveo je u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine i to smatramo neprihvatljivim, napisao je danas na Facebooku glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko.

FOTO: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
FOTO: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

“Pitam se bi li Zoran Milanović mogao postati predsjednik svoje zemlje s takvom retorikom devedesetih godina dok se Hrvatska borila da sačuva svoju državnost? Bi li njegovi glasači pristali zatvoriti oči pred okupacijom dijela svoje zemlje? Sumnjam”, napisao je Nikolenko.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je jučer u Petrinji da “Krim više nikada neće biti Ukrajina”, aludirajući da je međunarodna zajednica već napravila takav presedan s Kosovom. Rusija je anektirala Krim 2014. godine.

“Hrvatska zbog agresije mogla izgubiti trećinu svog teritorija”

Nikolenko je u svom postu podsjetio da je “Hrvatska zbog vanjske agresije mogla izgubiti trećinu svoga teritorija”, pa dodao: “Ipak, zahvaljujući herojskoj borbi Hrvati su uspjeli zaštititi nezavisnost svoje države”.

“Smatramo neprihvatljivim izjave predsjednika Hrvatske, koji je zapravo doveo u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine”, naglasio je glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova. Objavu je zaključio zahvalom “hrvatskoj vladi i hrvatskom narodu na nepokolebljivoj podršci Ukrajincima u borbi protiv ruske agresije”.

Prihvati notifikacije