Politika

Stevandić u NSRS: Namjenska industrija FBiH skriva oružje po policijskim stanicama

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić obrazlaže trenutno zašto bi trebali donijeti odluke i zaključke koje predložila Dodikova koalicija, a pri tome je ustvrio da namjenska industrija u FBiH skriva oružje.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Na dnevnom redu je poziv sudiji u Ustavnom sudu BiH da se povuče kao i ukidanje vremenskog ograničenja za ‘povlačenje nadležnost’ odnosno formiranje pravosuđa RS, vojske RS i uprave za indirektne poreze RS.

Dok su iz opozicije prozivali vlast da dižu tenzije kako bi prikrili finansijski kolaps te ih pitali ‘gdje vam je vojska koju najavljujete, Stevandić je kazao da se FBiH naoružava.

On je kazao da su vremena teška i da ne vidi problem da se ukine vremenska odrednica za prebacivanje nadležnosti.

“Pa ja sam to i ranije predlagao. Što će nam vremenska odrednica, bolje ovako da imamo pa kad nam zatreba”, rekao je Stevandić.

Onda je Stevandić spomenuo da namjenska industrija FBiH skriva oružje.

“Pa mi znamo da je namjenska industrija u FBiH sakrila dio toga po policijskim stanicama. To je problem i to je opasnost”, rekao je Stevandić, pa nastavio:

“Ako bude stani-pani, ako budemo trebali praviti neke vojne formacije, ne znam da li bi razgovarao s ovima koji provociraju gdje vam je vojska i tako to. To su životna pitanja, pitanja o omogućnosti da idalje postoji RS”, rekao je Stevandić.

Prihvati notifikacije