BiH

Šta je to stid: Optuženi u Aferi respiratori opet stigli nasmijani na novo ročište

I jutros je na Sudu BiH započelo, ko zna koje po redu, ročište u slučaju "Novalić i ostali", a poznatije kao "Afera respiratori".

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Junaci doba našeg, federalni premijer, njegova zamjenica, nekadašnji, kako se to voli reći jet-set televizijski voditelj i bivši direktor Civilne zaštite u pratnji svojih advokata stigli su pred Sud dok je magla još pritiskala olimpijski grad.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Premijer Fadil Novalić nam je izgledao smrznuto, njegova pak zamjenica Jelka Milićević bila je nasmijana, a najveselili, kao i obično, Fikret Hodžić, koji je kao nekakav malinar svojom firmom “Srebrna malina” uvozio respiratore kojima su se trebali liječiti životno ugroženi zaraženi covidom 19. “Biznis” je bio “težak” preko deset miliona maraka, a koliko je ko zaradio od svih njih, sada utvrđuje sud kojim je danas predsjedavao sudija Branko Perić.

I tako oni, iz hefte u heftu, s osmjehom na licu, uglavnom, dolaze na suđenje zbog koji bi se svaki normalan građanin države Bosne i Hercegovine trebao duboko stidjeti.

Stid…, šta je to?

Inače, najavljeno je da će danas, kao svjedok Fikreta Hodžića, svoj iskaz dati Goran Petrović, advokat BTL medical iz Crne Gore putem koje su nabavljani respiratori.

Prihvati notifikacije