Život

Šta bi članovi Dubioze Kolektiv uradili da imaju čarobni štapić: Maksuzija, Dejton…

Sarajevo je spremno za javni doček Nove godine 2023. godine.

FOTO: PRINTSCREEN N1
FOTO: PRINTSCREEN N1

Grupa Dubioza Kolektiv je objavila video kojim poziva sve građane, ali i goste iz regije i svijeta, da Novu godinu dočekaju u Sarajevu ispred Vječne vatre.

Brano Jakupović otkrio je za N1 šta pripremaju za najluđu noć u godini, ali i šta bi uradio da ima čarobni štapić.

“Zaustavio bi ratove, riješio bih Dejtonski sporazum, pustio bih da maksuzija teče rijekama da se svi malo opuste, pa da svi krenemo u bolju budućnost”, rekao je Brano u Newsnightu.

Pročitajte još

Dubioza Kolektiv bila je među prvima koja je upozorila da nas preuzimaju roboti i umjetnu inteligenciju. Nedavno je chat robot postao popularan, ljudi su oduševljeni kako mogu pričati sa njim kao sa stvarnom osobom. Na pitanje kuda to sve vodi, Brano odgovara: “Vodi u gu**cu. Meni se to nikako ne sviđa. Kada ta vještačka inteligencija potpuno preuzme stvar ja se isključujem. Ne znam da li ću i struju ostaviti. Mislim da užurbanim koracima idemo prema scenaruju iz filma ‘Terminator dva’”.

Za izjavu Bakira Izetbegovića kako će ljude zamijeniti roboti, kazao je da je to “presipanje iz šupljeg u prazno” i da se “Bakirov nijedan plan nije ostvari pa neće ni taj”.

Cijeli razgovor u kojem je bilo i dosta zabave, pogledajte OVDJE.

Prihvati notifikacije