Magazin

Specijalitet dana: Neobična pita koju možete napraviti s namirnicama koje već imate u kući

Neobična pita za specijalitet dana.

FOTO: SCREENSHOT/
FOTO: SCREENSHOT/

Danas vam donosimo brz i ukusan recept koji ćete pripremiti za svega 45 minuta. Ovaj obrok savršen je za četiri osobe, a s jednostavnim sastojcima iz vaše kuhinje bit će idealan za ručak ili večeru. Uživajte u pripremi!

SASTOJCI

250 g gotovo svježeg gotovog tijesta

800 g mini paradajza

200 g mozzarella sira

limun

30 g meda

2 jaja

kašičica senfa

italijanska mješavina začina

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol

svježe mljeveni biber 

SASTOJCI

Gotovo tijesto za pite zajedno s papirom za pečenje rasporedimo po kalupu za pite. Tijesto po dnu izbodemo viljuškom i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C, 10 minuta.

Za to vrijeme u čistu zdjelu razbijemo 2 cijela jaja, dodamo svježi sir, med, senf, začinimo italijanskom mješavinom začina, dodamo nekoliko kapi soka od limuna i sve zajedno izmiješamo.

Po dnu ispečenog tijesta rasporedimo nadjev od sira i preko njega slažemo miniparadajze. Na vrh pite dodamo na kockice narezan sir mozzarellu.

Pripremljenu pitu stavimo u pećnicu na 200°C, 30 minuta.

Prijatno!