Jet set

Šejla Zonić, pobjednica Zvezda Granda 2024, održala spektakularne koncerte u Njemačkoj (FOTO)

Aktuelna pobjednica Zvezda Granda za 2024. godinu, Šejla Zonić, odmah nakon finala održala je dva fantastična koncerta u Njemačkoj.

FOTO: BATO ŠIŠIĆ
FOTO: BATO ŠIŠIĆ

Prvi se desio u Minhenu, a drugi u Frankfurtu.

Šejlin domaćin u Frankfurtu bilo je Njemačko – Bosansko-hercegovačko kulturno udruženje „Sevdah“ iz Frankfurta. Više stotina posjetilaca došlo je na ovo fantastično druženje, koje je osim Šejline pjesme bilo protkano narodnim igrama iz BiH, ali i regiona, koje su prezentirali članovi foklornih sekcija „Sevdaha“. Posebno je bio zanimljiv nastup horske sekcije „Sevdaha“. Program je započeo intoniranjem himni BiH i Njemačke, koje je na harmonici odsvirao vrsni maestro, harmonikaš Elvedin Elo Muhić.

Pročitajte još

Njemačko-bh. udruženje „Sevdah“ iz Frankfurta postoji od 2011. godine, a tokom proteklih 13 godina okitili su se mnogobrojnim kulturno-umjetničkim organizacijama. Tako su svih tih proteklih godina bili jedno od najperspektivnijih i najproduktivnijih bh. udruženja u Njemačkoj. Iza njih je i dosta odrađenih humanitarnih akcija, a na čelu ovog udruženja trenutno su tri predsjednika. To su Alen Grgić, predsjednik za kulturu, Jusuf Juka Skenderović, predsjednik za javnost, te Naza Durić, predsjednica omladine. „Sevdah“ iz Frankfurta trenutno ima 480 aktivnih članova, 180 djece u folklornim sekcijama, kao i 40 odraslih osoba (seniora) u horskoj sekciji.

FOTO: BATO ŠIŠIĆ
FOTO: BATO ŠIŠIĆ
FOTO: FOTO:BATO ŠIŠIĆ
FOTO: FOTO:BATO ŠIŠIĆ
FOTO: BATO ŠIŠIĆ
FOTO: BATO ŠIŠIĆ
FOTO: FOTO:BATO ŠIŠIĆ
FOTO: FOTO:BATO ŠIŠIĆ

Dolazak Šejle Zonić u prostorije dvorane gdje se održavao koncert izazvao je pravu euforiju kod publike. Mnogi su htjeli da je dodirnu, da se rukuju, slikaju sa njom, da malo porazgovaraju, a ova velika estradna umjetnica iz BiH, kao i velika regionalna zvijezda, imala je vremena za sve njih i svo vrijeme nije skidala osmijeh sa lica. Predsjednik „Sevdaha“ Alen Grgić inače je i u bliskom srodstvu sa Šejlom; dolaze iz istog grada Sanskog Mosta i nose isto prezime, naime Šejlino djevojačko prezime je Grgić.

Šejla je te večeri pjevala sve, od Nirvane do Silvane, od sevdaha do pop rocka do folka, pa je tako još jednom potvrdila činjenicu zašto je najbolja i zašto nosi status najškolovanije estradne umjetnice BiH. U Šejlinom glasu između ostalih uživale su Edita, Denita i Sabina, a iako su bile za štandom na kojem su se prodavali domaći kolači, žene „Sevdaha“ su uživale u Šejlinoj pjesmi, kao i vrijedni momci iz „Sevdaha“ koji su bili za šankom.

U Šejlinoj pratnji bio je i njen suprug, a njih dvoje nakon koncerta u Frankfurtu planiraju ostati par dana u ovoj njemačkoj metropoli, a onda nazad za BiH i novim obavezama, koncertnim aktivnostima, snimanjima.

FOTO: BATO ŠIŠIĆ
FOTO: BATO ŠIŠIĆ