Politika

Šarović: Zar Dodik nije rekao da ne idemo u NATO?

Ministarstvo odbrane BiH danas je najavilo pripremu "najveće vojne jedinice koja će ući u okvir NATO snaga?!

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Pa zar član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske nije rekao da ne idemo u NATO, upitao je na svom Facebook profilu lider SDS-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović.

Šarović je ovim reagovao da današnju izjavu ministra odbrane BiH Sifeta Podžića, koji je najavio finalno ocjenjivanje najveće jedinice Oružanih snaga BiH deklarisane za učešće u budućim operacijama i vježbama NATO-a, Evropske unije i Ujedinjenih nacija.

– Ne sumnjam da će na predstojećoj vježbi “Kombinovani napor 22”, koja se održava od 19. do 23. septembra na poligonu Oružanih snaga BiH na Manjači, i ova deklarisana jedinica položiti ispit pred ocjenjivačima NATO-a – rekao je Podžić.

Istakao je da će time BiH zvanično dobiti do sada najveću vojnu jedinicu, koja će ući u NATO-ov bazen borbeno sposobnih snaga, koje stoje na raspolaganju za učešće u međunarodnim operacijama predvođenih NATO-om, operacijama podrške miru Evropske unije i Ujedinjenih nacija, kao i NATO vježbama.

Podsjetimo da je nedavno i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović rekao da je veoma važno što je u ovom mandatu član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uz sve, kako je rekao, blokade potpisao Godišnji plan za NATO savez (ANP) kojim je odblokiran desetogodišnji zastoj BiH prema NATO savezu.

Prihvati notifikacije