Život

Ružičić i Klarić: Društvo ženi ne prašta apsolutno ništa! Ako ste žena koja zna šta hoće, nije lako...

Gošće današnjeg izdanja Rezimea bile su Snežana Ružičić, načelnica Opštine Jezero i Sanela Klarić, zastupnica Naše stranke u Kantonu Sarajevo.

FOTO: FEDERALNA
FOTO: FEDERALNA

Ružičić kaže da je u Opštini Jezero, pored svih turističkih potencijala, izdato rješenje za geološka istraživanja.

“Radi se samo o ispitivanju. Ja kao načelnik sam organizovala tri okrugla stola d abismo dobili sve informacije. Potom je naša Skupština izglasala odluku kojom je tražila da ministar stavi odluku van snage. Potom smo formirali radnu grupu, ministar nas je upoznao da nema zakonskog osnova da stavi rješenje van snage jer kompanija koja radi geološka istraživanja nije napravila nijedan zakonski propust. Desila se u međuvremenu i neka vrsta protesta. Trenutno stanje je tako da ne znamo kako će dalje teći.”

Klarić navodi da je dan u Domu naroda bio vrlo efikasan.

“Mladim ženama je sigurno nešto teže da dođu na određenu poziciju i tu se i zadrže. Pitanje je karaktera kakva ste osoba. Ako ste žena koja će poslušati sve vrlo je lako da dobijete tu poziciju jer muškarcima je vrlo važno da nas vide u tim nekim pozicijama u kojim slušamo i ne mijenjamo svijet. Međutim ako ste žena koja zna šta hoće, koja je školovana i izgrađena osoba onda to i nije tako lako jer niko ne voli ljude koji znaju šta hoće. U politici nismo omiljene te koje baš i ne slušamo sve instrukcije.”

Ružičić kaže da su u Republici Srpskoj tri žene načelnice, a dvije u Federaciji BiH.

“Mislim zaista da treba hrabrosti. Uvijek je teže ženama jer kritike uvijek idu đonom i prema ženama su nemilosrdni. Društvo ne prašta apsolutno ženi ništa i čak dodaju. Tako da treba dosta hrabrosti, dosta komunikacijskih sposobnosti, odvažnosti. Moramo biti svjesni da je ovo Balkan i da najviše dogovora se završava u kafani.”

Prihvati notifikacije