Svijet

Rusija: Nema smisla da NATO negira prisutnost svojih vojnika u Ukrajini

Komentirajući Macronove izjave, glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov rekao je da će izravni vojni sukob između NATO-a i Rusije biti "neizbježan" ako zapadne snage budu poslane u Ukrajinu.

FOTO: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
FOTO: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova rekla je da nema smisla da NATO negira prisutnost svojih snaga u Ukrajini. “Nema smisla to više poricati”, rekla je za prorežimski list Izvestija, prenosi Index.

Pročitajte još

Kako navodi ruska državna novinska agencija Tass, poljski šef diplomacije Radoslaw Sikorski ranije je konferenciji povodom 25. obljetnice članstva Poljske u NATO-u rekao da je vojska NATO-a već u Ukrajini.

Podsjetimo, nakon konferencije o Ukrajini održane u Parizu 26. februaru, francuski predsjednik Macron je rekao da nije isključeno slanje kopnenih snaga članica NATO-a u Ukrajinu.

Nakon konferencije većina zemalja sudionica izjavila je da ne planira snage trupe u Ukrajinu da se bore protiv Rusije.

Komentirajući Macronove izjave, glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov rekao je da će izravni vojni sukob između NATO-a i Rusije biti “neizbježan” ako zapadne snage budu poslane u Ukrajinu. Također je rekao da bi zemlje NATO-a “trebale procijeniti posljedice takvih akcija”, navodi Tass.