IT

REMEK DJELO IZ IO INTERACTIVE STUDIJA: Uskoro stiže "James Bond: Projekat 007" – priča o nastanku čuvenog agenta (VIDEO)

IO Interactive je za sada stavio svoju popularni serijal Hitman na pauzu, jer se fokusiraju na razvoj svoje nove igre James Bond.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE/JAMES BOND 007
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE/JAMES BOND 007

Projekat 007 (orig. Project 007) bi trebao biti ‘priča o porijeklu’ za potpuno novog agenta 007, a ne adaptacija filmskog lika. Christian Elverdam i Hakan Abrak iz studija razgovarali su sa Eurogamer-om, objašnjavajući zašto se odlučuju za stvaranje novog lika umjesto da ‘gamificiraju’ prošlu verziju legendarnog špijuna.

Njih dvojica su jasno dali do znanja da je cilj projekta 007 stvoriti lik kojeg igrači mogu nazvati svojim. Žele da izbjegnu osećaj da se moraju mjeriti sa filmovima, i umjesto toga daju igračima priliku da se upoznaju sa agentom obveznica koji nikada ranije nije viđen.

Datum izlaska James Bond Project 007 još nije određen, a otkriveno je vrlo malo detalja. Ovo samo doprinosi mističnosti igre – igračima ostaje da zamišljaju kako će izgledati konačni proizvod. Vjerovatno će ova igra biti prvi dio serijala od mnogih budućih IO Interactive projekata, jer je studio jasno stavio do znanja da imaju velike ambicije za franšizu o Jamesu Bondu.

Za sada, fanovi Hitman serije morat će biti strpljivi i čekati da studio završi svoj rad na Projektu 007. Srećom, ova igra izgleda kao da će biti vrijedna čekanja. Sa potpuno novim Bond agentom, igrači će moći iskusiti svijet špijunaže na način koji nikada prije nisu vidjeli, prenosi It-mixer.

IO Interactive studiju nije strano stvaranje jedinstvenih igara, a njihova strast prema franšizi Jamesa Bonda je očigledna. Studio je već uspio privući pažnju Bondovih obožavatelja širom svijeta, ostavljajući ih uzbuđenima da vide šta se sprema. Čini se da je nova generacija 007 agenata na horizontu, a IO Interactive će sigurno učiniti da to bude nezaboravno iskustvo za sve uključene.

Prihvati notifikacije