Da biste Bosanca izbacili iz takta, potrebne su vam samo tri riječi burek sa sirom, piše Index.hr.
Sastojci:
500 g tankih kora
600 g miješanog mljevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 srednja mrkva
so, biber, origano, suhi začin
1 kašičica crvene paprike
Za premazivanje kora:
600 g sitnog sira
5 jaja
1 dl ulja
1 čaša jogurta
pola praška za pecivo
so
Za prelivanje pite:
1 čaša kisele pavlake
1 čaša jogurta
1 dl mlijeka
1 jaje
Priprema:
Izdinstati luk i rendanu mrkvu, pa dodati mljeveno meso. Pred kraj dinstanja začiniti. Ostaviti da se prohladi.
U međuvremenu umititi jaja, sir, jogurt, ulje, pecivo i so da bude kremasto.
Premazati pleh uljem, uzeti kore, svaku premazati filom od sira, a svaku drugu ili treću koru posuti mesom, zavisi koliko kora ima. Znači, prvu, drugu i treću premazati filom od sira, pa posuti mesom i tako dok se ne utroši materijal, najbolje je prebrojati kore da biste znali podijeliti meso.
Zadnju koru ne mazati, pitu isjeći u kocke. Umutiti sastojke, pavlaku, jaje, jogurt i mlijeko, i preliti preko pite. Ostavit 20-ak minuta da odmori, pa peći na 200 stepeni. Možete posuti susamom, piše coolinarka.com.