Politika

Puljić uputio žestoku kritiku ministrici: "Bisera Turković pokopava BiH gdje stigne..."

Bh. novinar Ivica Puljić, reporter Al Jazeere iz Washingtona na svom Twitter profilu uputio je kritiku na račun Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

FOTO: PRINTSCREEN / YOUTUBE / ALJAZEERA
FOTO: PRINTSCREEN / YOUTUBE / ALJAZEERA

“Bisera Turković pokopava BiH gdje stigne. Sastaje se s iranskim šefom diplomacije, kad nitko u svijetu neće, sastala se ruskim šefom diplomacije, kada nitko u svijetu nije htio. U međuvremenu, Iran pomaže Rusiji u ubijanju Ukrajinaca, a BiH neupitno tone u živi pijesak”, poručio je Puljić.

Na njegovu objavu uslijedilo je i nekoliko komentara njegovih pratilaca:

“Gospodine Puljiću, Iran i Pakistan su naši jedini iskreni prijatelji. Nikada BiH neće zaboraviti najtežu 1993. kada ste svi mislili da smo gotovi.Tada su počele pristizati crvene strijele iz Pakistana kojim je odbranjen i moj Gradačac,te oružije iz Irana. To se ne zaboravlja! Kako je došlo to oružje? Sreće se sa EU dipIomatama koji od BiH prave banana državu, a da se ne sretne sa Iranskim. Iranom koji je, kad je bilo najteže, pomagao BiH dok je ta ista Evropa uvela embargo. Treba sa svima pričati pogotovu sa dokazanim prijateljima. Isto Kad su Džaferović i Komšić odbili da se sastanu sa Lavrovim, a Dodik i Čović potrčali i samo im trepavice virile iz Lavrovljeve zadnjice”

Prihvati notifikacije