Magazin

Prva stvar koju morate napraviti nakon što kupite borovnice, maline i drugo bobičasto voće

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Bobičasto voće, a pogotovo ono organsko, ima kratak rok trajanja. Šarene borovnice, maline, kupine i drugo bobičasto voće mogu početi truliti i u roku od 24 sata otkad ste ih kupili.

Da biste spriječili truljenje, važno ih je dobro oprati odmah nakon što ih donesete kući. Izvadite ih iz pakovanja i uronite u kupku sastavljenu od vode i sirćeta.

Istraživanja su pokazala da kiselina od sirćeta pomaže u uništavanju spora plijesni i bakterija s površine voća, što produžava njihov rok trajanja. Ne brinite se, nećete osjetiti okus sirćeta na voću nakon pranja.

Isto tako, važno je bobičasto voće dobro osušiti prije stavljanja u frižider kako biste spriječili njihovo preuranjeno truljenje.

Sastojci za pranje bobičastog voća:

1 l obične vode

200 ml sirćeta

bobičasto voće

Kako pravilno oprati bobičasto voće?

U veliku zdjelu stavite vodu i sirće i dobro promiješajte.

Uronite bobičasto voće u dobivenu tekućinu i pustite da se tako namače oko pet minuta.

Ocijedite tekućinu od bobičastog voća i isperite ga čistom vodom.

Oprano voće stavite na papirnate ubruse i dobro posušite.

Papirnati ubrus stavite i na dno posude u kojoj ćete čuvati voće te sve zajedno stavite u frižider.

Prihvati notifikacije