Politika

PROBLEMI ZA NiP: U Goraždu iz stranke istupila tri člana

Dvojica visokih funkcionera Naroda i Pravde u Goraždu napustila su ovu stranku.

FOTO: NIP/FACEBOOK
FOTO: NIP/FACEBOOK

Arnel Vranj i Dževad Agović objavili su da su dali ostavke na sve funkcije u ovoj stranci. Obojica su istovremeno i vijećnici u Gradskom vijeću Goražda.

S njima, iz stranke je istupila i Nizama Rašljanin. Svo troje zatražili su i da budu izbrisani iz članstva NiP-a u Goraždu.

Pročitajte još

Kao neke od razloga naveli su nezadovoljstvo funkcioniranjem organa NiP-a koji su kulmininirali nakon izbora 2. oktobra.

Pominju “vaninstitucionalno djelovanje, samostalno donošenje odluka, kršenje principa političkih programa proklamiranih prije i tokom predizborne kampanje…”

FOTO: POLITIČKI.BA
FOTO: POLITIČKI.BA

Posebno ističu da je, suprotno pravilima i propisima, prihvaćeno da se isplati jednokratna naknada svim izabranim i imenovanim zvaničnicima BPK “što predstavlja jedinstven primjer u BiH”. Zamjerili su i “podržavanje određenih kadrovskih rješenja unutar koalicije koja je poznato i užoj i široj javnosti da ne ispunjavaju niti moralne niti intelektualne kriterije”.

“Ovo su samo neki od primjera zbog kojih smo se odlučili podnijeti ostavke na sve stranačke funkcije i zahtjev za brisanje iz evidencije članstva”, stoji u pismu, prenosi Politički.ba.

Pročitajte još

Vranj je vijest o napuštanju NiP-a objavio na svom Facebook profilu. On je ranije bio u Demokratskoj fronti, ali ju je napustio prošle godine zajedno s Editom Velić i Agovićem.

NiP je u GV Goražde do sada imao četiri vijećnika.

Prihvati notifikacije