Svijet

Princeza od Walesa Kate Middleton pojavila se prvi put u javnosti nakon dijagnoze karcinoma

 Kate je u petak najavila svoje pojavljivanje na paradi "Trooping the Colour" u čast monarha, nakon što je u pismu saopštila da je u martu bila na hemoterapiji zbog nespecificiranog oblika raka

Kate Middleton
FOTO: EPA/ ANDREW MATTHEWS
Arhiva

Princeza od Walesa Kate Middleton pojavila se prvi put u javnosti nakon što je otkrila da se bori s karcinomom te se povukla zbog liječenja, javlja Anadolu.

Kate je u petak najavila svoje pojavljivanje na paradi “Trooping the Colour” u čast monarha, nakon što je u pismu saopštila da je u martu bila na hemoterapiji zbog nespecificiranog oblika raka.

“Dobro napredujem, ali kao što će svi koji prolaze kroz hemoterapiju znati, postoje dobri i loši dani”, rekla je Kate, dodajući da joj čeka “još nekoliko mjeseci” liječenja.

Očekuje se da će se 42-godišnja princeza voziti kočijom iz Buchkinghamske palate sa svojom djecom Georgeom (10), Charlotte (9) i šestgodišnjim Louisom.

Kate će se vjerovatno pridružiti ostalim članovima porodice na balkonu Buckinghamske palate kako bi posmatrala prelet vojnih aviona. Princeza se nije pojavljivala u javnosti od decembra.

Parada “Trooping the Colour” je jedan od najvažnijih događaja u britanskom kalendaru, koji se tradicionalno održava svake godine u čast rođendana monarha.