BiH

Predsjedništvo BiH donijelo odluke o prihvatanju sporazuma BiH s EU

Predsjedništvo BiH na današnjoj sjednici donijelo je odluke o prihvatanju - Amandmana na Bilateralni sporazum između Vijeća ministara BiH i Compañia Española de Seguros de Credito a la Exportacion.

Predsjednistvo BiH
FOTO: ANADOLIJA

U Sarajevu je danas održana 14. redovna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine na kojoj su, između ostalih, donesene odluke o prihvatanju nekoliko sporazuma Bosne i Hercegovine sa Evropskom unijom (EU).

Pročitajte još

”Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici donijelo je odluke o prihvatanju – Amandmana na Bilateralni sporazum između Vijeća ministara BiH i Compañia Española de Seguros de Credito a la Exportacion, S.A.,Cia de Seguros y Reaseguros S.M.E. (CESCE), potpisan 11. oktobra 1999. godine, o reprogramiranju vanjskog duga Bosne i Hercegovine, Međunarodnog sporazuma između Evropske unije i Bosne i Hercegovine o pridruživanju Bosne i Hercegovine Programu EU4Health, Međunarodnog sporazuma između Evropske unije i Bosne i Hercegovine o sudjelovanju Bosne i Hercegovine u programu „Pravosuđe 2021-2027. godine.”, saopštili su iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici odobrilo je zaključivanje Sporazuma o državnoj tački za program URBACT IV za Bosnu i Hercegovinu između Direkcije za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Državne agencije za teritorijalnu koheziju (ANCT) sa sjedištem u Francuskoj.

Odobreno je i uspostavljanje Protokola o saradnji između Arhiva Bosne i Hercegovine i Glavne direkcije Arhiva Republike Albanije.