Magazin

Povratak čuvenog ITD benda: Pogledajte spot koji su snimili sa Tonijem Cetinskim

Popularni ITD bend vraća se scenu. Sastav, koji je prije svega "žario i palio" osamdesetih godina u bivšoj Jugoslaviji, sa hitovima kao što su "Gradske cure", "Lagano umirem" i drugim, ima novu pjesmu koja nosi naziv "Orao nikad ne leti u jatu".

FOTO: PROMO
FOTO: PROMO

U pitanju je duet sa Tonijem Cetinskim.

Autor teksta i muzike je Miroslav Drljača Rus.

“Razmišljao sam ko ima tu jačinu da se pridruži Bekiću (Branislav Bekić, pjevač ITD benda) u pjesmi, ko je taj koji uvijek ima svoje mišljenje, koji se buni protiv svega, ko bi mogao biti još taj orao kao što sebi priviđam da sam ja”, rekao je Rus i dodao:

“Jedino riješenje i jedini mogući odgovor bio je Toni Cetinski, uvijek prisutan u svim revolucijama i evolucijama na ovim prostorima. Volim ljude s gardom, koji ne prešute, koji ne drže fige u džepovima, a on je upravo to i uz sve to je i veliki pjevač. Donio je novu boju, novu snagu toj pjesmi, bio je tačka na i”, rekao je Rus

“Ta pjesma kao da je dvoslojna, ima jedan moment gdje Brane odlično drži podlogu, sam refren ima špricanje u visine, gdje je Tony nedostižan igrač. Vjerojatno i ne moram podsjećati da je pjevao s najvećim operskim zvijezdama. A ITD bandu je, sportski rečeno, trebao igrač koji će pjesmu zakucati. I Tony je to učinio”, zaključio je Rus, prenosi Index.

Prihvati notifikacije