Magazin

Poslušajte pjesmu za kojom luduje Evropa. Predviđaju joj pobjedu na Eurosongu

Šveđanka Loreen, koja se takmiči za odlazak na Eurosong, već je favorit tog takmičenja.

FOTO: SCREENSHOT / YOUTUBE / @MELODIFESTIVALENSVT
FOTO: SCREENSHOT / YOUTUBE / @MELODIFESTIVALENSVT

Iako Švedska još nije izabrala pobjednika svoje verzije Dore, fanovi Eurosonga širom Europe klade se da će to biti Loreen i da će potom pobijediti na Eurosongu. Opet.

Loreen se kvalificirala u finale švedskog izbora, a na internetu je objavljena njena pjesma Tattoo i nastup na Melodifestivalenu. Malo je reći da je Europa poludjela. Loreen i njezina pjesma već su na top listama u Velikoj Britaniji i Irskoj, a broj fanova Eurosonga koji su sigurni da imamo novu pobjednicu raste iz sata u sat, prenosi Index.

“Jesmo li upravo svjedočili remek-djelu? Ovaj nastup će završiti u historiji Eurosonga kao jedan od najboljih nastupa koji su ikad viđeni na Melodifestivalenu”, piše o Loreen i njezinoj pjesmi Wiwibloggs.

Već je vide kao pobjednicu Eurosonga

Švedska je na vrhu kladionica s gotovo dvostruko većom šansom od Ukrajinaca. Više od 27% kladioničara lovu je stavilo na pobjedu Švedske.

Kako smo već pisali, kladioničari tek pretpostavljaju da će na švedskom nacionalnom tamičenju pobijediti Loreen s pjesmom Tattoo i da će potom pobijediti i na Eurosongu. Na kladionicama za pobjedu na nacionalnom izboru šanse su joj gotovo 60%.

Eurovizijski fanovi već su ludi za Loreen, a Twitter je pun objava.

Loreen je na Eurosongu već pobijedila 2012. godine, a njena pjesma Euphoria je na vrhu najomiljenijih eurovizijskih pjesama u historiji.

Prihvati notifikacije