BiH

Poslodavac iz Zenice radnicima otkaze dijelio dok su bili na bolovanju, nekom poštom, a neko tek treba da sazna da je ostao bez posla

Preko 40 radnika „Prevent“ d.o.o Zenica na nezakonit način ostaje bez posla, u kompaniji u kojoj su proveli preko 20 godina.

FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Osam radnika je dobilo rješenje o otkazu na kućnu adresu, sa obrazloženjem „zbog ekonomske situacije“. Također, osobama koje su na bolovanju uručen je navodno nezakonit otkaz.

Oštećeni radnici obratili su se za pomoć Udruženju građana „Radnički pokret“, kako bi zaštitili svoja prava, u čemu će pomoći i stručni advokatski tim, koji će ukazati na nezakonite aktivnosti u spomenutom otkazu – izjavio je predsjednik UG „Radnički pokret“ Dražan Pejaković za Crnu-Hroniku

Otkazi u Preventu: Radnici ogorčeni postupcima poslodavca

Neki od njih dobili su otkaze dok su bili na bolovanju, drugima su poslani poštom, a dio njih ih očekuje. Četrdesetak radnika Preventa okupilo se ispred te kompanije u Zenici. Neki od njih dobili su otkaze dok su bili na bolovanju, drugima su poslani poštom, a dio njih ih očekuje.

Svjesni su da, ako nema posla, mogu dobiti otkaz, ali se on ne može dati ljudima na bolovanju, niti se može poslati poštom.

Prihvati notifikacije