Politika

Poruka iz Predsjedništva: Teritorijalni integritet i suverenitet BiH niko ne može osporiti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je sa Tatjanom Ljujić-Mijatović, nekadašnjom članicom Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine.

FOTO: FENA / PREDSJEDNIŠTVO BIH
FOTO: FENA / PREDSJEDNIŠTVO BIH

Bećirović je tokom razgovora odao priznanje Ljujić-Mijatović na kontinuiranom zalaganju i borbi za očuvanje multietničke Bosne i Hercegovine, što je pokazala i tokom opsade Sarajeva kao ratna članica Predsjedništva RBiH i bivša ambasadorica BiH pri UN-u Beču. U vrijeme kada se još mogu čuti pozivi za razbijanjem Bosne i Hercegovine, njeno suprotstavljanje podjeli za vrijeme rata i tokom pregovora u Daytonu, danas ima posebnu važnost istaknuo je Bećirović.

Tokom susreta, na kojem je prisustvovao i pro bono savjetnik za vanjsku politiku člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića ambasador Nerkez Arifhodžić, Tatjana Ljujić-Mijatović je poručila kako teritorijalni integritet i suverenitet države Bosne i Hercegovine niko ne može osporiti.

Naglašeno je kako je postojanje snažne države Bosne i Hercegovine, demokratske, multietničke i multikulturalne, garant ravnopravnosti i slobode svih njenih građana – saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Prihvati notifikacije