Magazin

Ako pogledate ovaj snimak vjerovatno više nikad nećete jesti meso

Društvenim mrežama kruži video na kom je prikazano kako se tretira šnicla u fabrikama prije nego što dođe do rafova u radnjama.

FOTO: SCREENSHOT/INSTAGRAM/GOPAARON
FOTO: SCREENSHOT/INSTAGRAM/GOPAARON

“Ubrizgavanje injekcije u meso. Ako niste prije vidjeli, ovo je normalan postupak koji poduzimaju pogoni za preradu hrane. Ono što se ubrizgava je salamura koja može sadržavati aditive itd. Dodaje okus i sočnost krajnjem proizvodu”, piše u opisu videa.

“Po mom mišljenju, ovo je samo još jedan dokaz zašto bi trebalo da kupujete od lokalaca. Bog zna šta je u ovim aditivima. Više bih volio da mi hrana bude svježa bez ikakvih dodataka. Ne hvala!“, stoji u opisu posta.

Mnogi su u komentarima pisali kako im je sada jasno zašto im se šnicla prepolovi kada je spreme. Kupiš 1 kg, a zapravo dobiješ 200 grama“, Prodaju litar vode po cijeni kilograma mesa“, Ovo bi trebalo da bude protiv zakonito – glase neki do komentara.

Pojedini radnici iz fabrika za preradu mesa su podijelili svoja iskustva.

“Radio sam u fabrici za preradu puretine ranih 90-ih. Ovo je realnost i tužno je što mnogi ljudi to ne znaju. Ne samo da u meso ubacuju aditive i konzervanse, već i naduvavaju težinu i tako vještački podižu cijenu na osnovu težine vode.“

Prihvati notifikacije