Magazin

“Podrumi Vukoje 1982” dobitnici preko 150 zlatnih medalja: Naša vina govore njihovim drevnim glasom

FOTO: FB / PODRUMI VUKOJE 1982
FOTO: FB / PODRUMI VUKOJE 1982

“Podrumi Vukoje 1982” se, već četvrtu deceniju bave proizvodnjom vrhunskih vina i alkoholnih pića.

Vinarija se oslanja na moderne tehnologije, kontrolisane procese fermentacije i tradicionalne metode odležavanja vina u hrastovim barrique bačvama u podrumima koji se nalaze osam metara ispod površine zemlje. Naša proizvodnja je isključivo usmjerena na kvalitet što pokazuju i mnogobrojna priznanja iz zemlje i inostranstva.

Dobitnici su preko 150 zlatnih medalja na domaćim i internacionalnim vinskim takmičenjima, a samo u proteklih pola godine osvojili su 10 zlatnih i srebrnih medalja na najznačajnijem i oficijalno najvećem svjetskom vinskom takmičenju AWC Vienna 2015, te proglašeni najboljim nacionalnim proizvođačem u BiH. Iste godine u sjedištu Fondacije someliera Italije u Rimu, a na preporuku Asocijacije someliera Italije iz Toskane, degustirana su vina Vranac i Žilavka iz ovog podruma osvojivši tom prilikom najznačajniji trofej za kvalitet vina od autohtonih sorti.

FOTO: PODRUMI VUKOJE 1982
FOTO: PODRUMI VUKOJE 1982

Naša zemlja je kamenita, kršna Hercegovina oko starog grada Trebinja. Naša vina govore njihovim drevnim glasom. Kada ih probate, gdje god da ste, ona će vas povesti u epske predjele visokih kamenitih brda i plodnih zelenih polja i čućete kako žubori brza, plaha i beskrajno plava rijeka Trebišnjica i kako se iznad Trebinja sudaraju vjetrovi koji huje sa Jadranskog mora i hercegovačkih planina. Ako im se i samo na čas prepustite, osjetićete u tim vjetrovima obilje mirisa vrijeska, pelina, mediteranskog bilja, meda i limuna. I suvi kamen i morsku so. Ako se tim vjetrovima prepunim mirisa prepustite do kraja, donijeće vas sigurno jednog dana i do našeg Trebinja i tu ćete konačno do kraja čuti i razumjeti njihovu priču”, poručuju iz vinarije VukojE.

Za magiju koja se iz kuhinje širi na sva tri nivoa Vinske Galerije zaslužan je najbolji regionalni chef Vladan Simić.

Asortiman vina možete pogledati OVDJE.