BiH

Počela realizacija projekta uređenja gradskog središta u Bihaću

Grad Bihać je izdvojio 550.000 KM za uređenje određenih lokacija u središtu grada, a realizacija samog projekta je već u poodmakloj fazi. Projekt podrazumijeva rekonstrukciju i sanaciju drvenih mostova u centralnoj gradskoj zoni, izgradnju šetnice iza Sportsko-rekreativnog centra Stens, uređenje Trga Maršala Tita, kao i dugo čekano, detaljno uređenje Gradske otoke.

FOTO: FENA /MUHAMED SADIKOVIĆ
FOTO: FENA /MUHAMED SADIKOVIĆ

-Uređenje Gradske otoke s nestrpljenjem čekaju svi građani i to je najzahtjevniji dio ovog projekta, za što će biti izdvojeno 320.000 KM. Izgradnja šetnice je u završnoj fazi, te je u nju uloženo 100.000 maraka. Rekonstrukcija drvenih mostova koštala je 80.000 KM, dok je za radove na Trgu Maršala Tita osigurano još 50.000 maraka izjavio je direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Bihaća Ademir Toromanović.

Potpuno uređenje Gradske otoke podrazumijeva izgradnju šetnice duž cijele lokacije, zatim amfiteatra i dječijeg igrališta, što će pratiti uređeni cvjetnjaci i planski posađeno drveće.

-Ovo su projekti od posebne važnosti za grad Bihać i tu nećemo stati. Ekonomski i turistički razvoj nemoguć je bez ovakvih i sličnih infrastrukturnih projekata. Radovi na svim lokacijama su već počeli i realno je očekivati njihov završetak najdalje kroz dva mjeseca – riječi su savjetnika gradonačelnika Bihaća Edina Moranjkića.

Direktor Turističke zajednice Grada Bihaća Armin Amidžić najavio je i skorašnji početak realizacije projekata uređenja Gradske plaže na Plandištu, rekonstrukciju fontane na Gradskom trgu, kao i daljnje povezivanje obala Une drvenim mostovima.

Prihvati notifikacije