Magazin

Pica kakvu vjerovatno do sad niste jeli, a obožavaćete je kad probate

Većina ljudi obožava picu, a ovo jelo je popularno jer postoji verzija za svakoga.

FOTO: THINKSTOCK / ILUSTRACIJA
FOTO: THINKSTOCK / ILUSTRACIJA

Mi vam predlažemo da probate ovaj recept koji je bez mesa, a vrlo je vjerovatno da ćete ovakvu picu praviti uvijek.

Sastojci:

-60 g zelenih maslina

-čen bijelog luka

-60 ml maslinovog ulja

-kašičica origana

-400-500 g kuhanog krompira

-150 g paradajza isječenog na kolutove

-100 g sira

-krupna morska so.

Priprema:

Isjeckajte sitno masline. Ogulite bijeli luk, izgnječite ga i propržite na ulju. Umiješajte origano i sklonite sa vatre. Kuhani krompir uzduž isjecite na tanke kriške.

Rernu zagrijte na 200 stepeni. Obložite dva pleha papirom za pečenje.

Tijesto podijelite na dva dijela i oklagijom istanjite na dva kruga. Stavite ih na plehove i tanko pospite s malo sira.

Odozgo poredajte krompir, paradajz i masline.

Poprskajte uljem, pospite ostatkom sira i pecite u rerni oko 20 minuta. Zatim isprskajte preostalim uljem, pospite morskom solju i garnirajte origanom.

Prihvati notifikacije