Mi vam predlažemo da probate ovaj recept koji je bez mesa, a vrlo je vjerovatno da ćete ovakvu picu praviti uvijek.
Sastojci:
-60 g zelenih maslina
-čen bijelog luka
-60 ml maslinovog ulja
-kašičica origana
-400-500 g kuhanog krompira
-150 g paradajza isječenog na kolutove
-100 g sira
-krupna morska so.
Priprema:
Isjeckajte sitno masline. Ogulite bijeli luk, izgnječite ga i propržite na ulju. Umiješajte origano i sklonite sa vatre. Kuhani krompir uzduž isjecite na tanke kriške.
Rernu zagrijte na 200 stepeni. Obložite dva pleha papirom za pečenje.
Tijesto podijelite na dva dijela i oklagijom istanjite na dva kruga. Stavite ih na plehove i tanko pospite s malo sira.
Odozgo poredajte krompir, paradajz i masline.
Poprskajte uljem, pospite ostatkom sira i pecite u rerni oko 20 minuta. Zatim isprskajte preostalim uljem, pospite morskom solju i garnirajte origanom.