BiH

Petak je i gužve su u svim smjerovima: Kolone vozila na graničnim prijelazima BiH

Kolovoz je pretežno suh, a promet vozila povremeno pojačan, posebno u gradskim centrima i na pojedinim graničnim prelazima. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja, a upozoravamo i na povećan broj biciklista i motocikista.

FOTO: BOSNAINFO / ILUSTRACIJA
FOTO: BOSNAINFO / ILUSTRACIJA

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, saobraća se otežano, jednom trakom.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnom putu Semizovac-Olovo, dionici Čevljanovići-Nišići, zbog čega vozila od 08 do 17 sati povremeno saobraćaju jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), kao i na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Prihvati notifikacije