Pa vozači, dokle više? U Sarajevu čak 14 saobraćajnih nesreća

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 14 saobraćajnih nesreća.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
ilustracija

“Od toga je 13 s materijalnom štetom i jedna s povrijeđenim osobama kojom prilikom je jedna osobe lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 3 vozača, 6 osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, 3 osobe zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane, 3 neregistrovana motorna vozila i jedno motorno vozilo zbog tehničke neispravnosti”, navodi se u izvještaju MUP-a KS.

Nažalost nema dana u Sarajevu, a da nema više od 10 evidentiranih saobraćajnih nesreća i brojnih prekršaja. Postavlja se pitanje šta se dešava sa vozačima, zašto se ne poštuju pravila, posebno zašto iko sjeda za volan pod dejstvom alkohola?

I to nije sve, jučer je bio haotičan dan za policiju, mnogo posla na terenu.

Jučer su u ulici Alifakovac, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici PU Stari Grad lišili su slobode V.H., rođen 1974. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti /član 359. stav 1. KZ FBiH/. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 49-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Podsjetimo, u centru Sarajeva sinoć je došlo i do masovne tučnjave, koja je rezultirala uručivanjem prekršajnih naloga za sedam osoba.

Prihvati notifikacije