Magazin

Ovako su izgledala djeca davne 1963.: Stariji će odmah shvatiti zbog čega je fotografija hit

Brojne su generacije zbog fotografije objavljene na Facebook stranici 'Nostalgija', otplovile u daleku prošlost. Posebno generacije rođene šezdesetih godina prošlog vijeka. Naime, na fotografiji su prikazana djeca koje kao da je šišao isti frizer!

FOTO: FACEBOOK/NOSTALGIJA
FOTO: FACEBOOK/NOSTALGIJA

I to vlastita majka ili otac. Stariji se zasigurno sjećaju šišanja na “Ćasu”, kada se nije znalo je li neko dijete dječak ili djevojčica – jer su svi izgledali jednako. Ipak, zbog određenih predmeta na fotografiji, poput suknje koju nosi djevojčica u prvom redu desno, prepoznajemo razliku.

Mnogi se ovih vremena sjećaju kao onih “koji se nikada ponoviti neće”. Vremena su to kada su se vrata ostavljala otvorena, kada se ključ nije gurao pod tepih, kada su se djeca bezbrižno igrala na ulici, kada se nije gledalo ko je iz kakve porodice i kada se niko nikome nije dokazivao, prenosi Net.hr.

“Ništa im ne fali, bili su zadovoljni i sretni”, “Da, to su zdrava i razdragana dječica”, “Nosili smo gumene čizmice i bili sretni s namazanom šnitom kruha”, “Igrali smo se po cijeli dan, bez obzira na godišnja doba. Svi smo znali pričati, nije nam trebao logoped. Danas samo gurneš klincu telefon u ruke i ćao”, samo su neki od komentara ispod objave koja u ovom trenutku broji preko 3.600 lajkova.

Prihvati notifikacije