Magazin

Osvojila je 2 miliona eura, pa bankrotirala. Nevjerojatno je šta je napravila

Callie Rogers imala je samo 16 godina kad je na britanskoj lutriji osvojila 1.8 miliona funti, odnosno dva miliona eura, i tako postala najmlađa dobitnica u historiji Velike Britanije.

FOTO: SCREENSHOT/YOU TUBE
FOTO: SCREENSHOT/YOU TUBE

Sada, u dobi od 34 godine, mora krenuti ispočetka nakon što je potrošila sav novac.

Rogers je bila tinejdžerka kad je postala milionašica, a za časopis The Sun otkrila je kako je u međuvremenu potrošila 18.000 funti na operaciju grudi, zatim 300.000 funti na odjeću te pola miliona funti na poklone za prijatelje i porodicu, što ju je dovelo do bankrota.

Sada, nakon što je izgubila sve, odlučila je s 34 godine upisati fakultet kako bi stekla diplomu medicinske sestre i prehranila obitelj.

“Uzimanje vremena kako biste uložili u sebe i postali bolja osoba isplati se”, izjavila je dodavši kako je ponosna na sebe i budućnost koju će izgraditi svojoj porodici.

Rogers je živjela u udomiteljskoj porodici i radila kao blagajnica za 3.6 funti po satu kad je osvojila jackpot koji joj je promijenio život. Nakon samo nekoliko sedmica upoznala je budućeg muža s kojim ima dvoje djece.

Par je kupio ljetnikovac u vrijednosti od 180 hiljada funti, ali poslije pet godina njihov se brak raspao, a Rogers je pokušala samoubijstvo, nakon čega joj je socijalna služba oduzela djecu. Tada je odlučila potrošiti novac na operaciju grudi kako bi se “osjećala bolje”.

Rogers je izjavila kako bi organizatori lutrije trebali uvesti dobno ograničenje za igrače i da ju je bogatstvo odvelo na pogrešan put, zbog čega je izgubila povjerenje u ljude, a sada se nalazi u situaciji u kojoj se bori za puko preživljavanje.

“Imaš samo 16 godina, a toliku odgovornost. U tim godinama možeš dobiti najbolji savjet, ali nisi u poziciji da ga poslušaš”, objasnila je.

Prihvati notifikacije