BiH

Oružane snage BiH Danom otvorenih vrata u Mostaru demonstrirale snagu

Dan otvorenih vrata u povodu 17. godišnjice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine održan je u srijedu u vojarni "Miralem Jugo" u Livču kod Mostara.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Zapovjednik artiljerijskog bataljona 4.pbr, pukovnik Šaban Kadrić kazao im je cilj ovog događaja bio pokazati svoje sposobnosti u redovnom obavljanju njihovih misija, ali i pomoći civilnim strukturama prilikom elementarnih nepogoda.

– Artiljerijski bataljon 4. pješadijske brigade u proteklom periodu izvršavao je i pripremao se za izvršenje najsloženijih zadataka koji su dodjeljeni misijom Oružanih snaga i 4. pješadijske brigade i mislim da ćemo u narednom periodu moći odgovoriti svim tim izazovima koji stoje pred nama. Izuzetna nam je čast da su mnoga djeca iz osnovnih škola došla danas da sve to vide – istaknuo je Kadrić.

Mišljenja je da će baš neka od navedene djece u narednom periodu prihvatiti izazov i postati pripadnici OS-a BiH.

– Što se tiče samih pripadnika Oružanih snaga, mi trenutno raspolažemo potrebnim kapacitetima i spremni smo izvršiti postavljene misije. Naravno potreba za modernizacijom postoji, međutim mi smo u potpunosti spremni izvršiti našu misiju postavljenu od strane zapovjednika 4. pješadijske brigade – kazao je Kadrić.

Vodnik Jasmin Mehić kazao je kako je vojarna “Miralem Jugo” zadužena za svu stručno-specijalističku obuku svih artiljerijskih bataljona.

– Ovdje se odvija sva obuka, kako vojnika, tako podoficira i oficira. Nadamo se u budućnosti još boljem odazivu jer trenutno nam fali vojnika i podoficira. Ovim danom otvorenih vrata pokušavamo mladim ljudima pokazati kako je ovo ponosan i lijep poziv, a moji, kao i ciljevi svih pripadnika OS-a BiH, su napredovanje, usvajanje novih znanja i ispunjavanje svih nadolazećih zadataka – dodao je Jugo.

Prihvati notifikacije