BiH

Opljačkan ministar za ljudska prava BiH: Lopovi mu provalili u kuću i odnijeli vrijedne stvari

Ministar za ljudska prava BiH Miloš Lučić potvrdio je Srni da su nepoznate osobe opljačkale njegovu porodičnu kuću u Istočnoj Ilidži.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Lučić je naveo da se pljačka desila jučer između 17.30 i 20.15 sati, kada je s porodicom bio izvan kuće.

Prema njegovim riječima, provaljen je prozor dječije sobe kroz koji su ušli lopovi, u kući je bilo sve pobacano i prevrnuto, a ukradeni su zlatni nakit, dva tablet računara, pištolj i parfemi i neke stvari sentimentalne vrijednosti.

Ministar je zahvalio pripadnicima Policijske uprave koji su odmah došli i izvršili uviđaj, te izrazio nadu da će počinioci biti brzo pronađeni.

Ističe da se više ne osjeća sigurnim, kao i da ne može pretpostaviti motiv pljačke, osim materijalne koristi ili “nešto vezano za izbore jer je u toku izborna kampanja koja je do sada bila korektna”.

Rekao je i da kao štićena osoba nikad nije zahtijevao od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela da dobije kućicu (koju koriste pripadnici Direkcije), ali da se poslije ovog događaja obratio Direkciji sa zahtjevom da je postave.

Lučić je istakao da se u naselje u kojem živi mirno i da se nikada nije desila pljačka, zbog čega na kući nisu montirane ni sigurnosne kamere.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo jutros je saopšteno da su iz porodične kuće u Istočnoj Ilidži ukradeni zlatni nakit, dva tableta, pištolj i parfemi i da je u toku rasvjetljavanje ove teške krađe.

Prihvati notifikacije