Život

On je živi Popaj: Mnogi se uplaše kada ga upoznaju

Jeff Dabe (59) je u školi dobio nadimak Popaj i kaže da se svi "zalede" kad ga vide u stvarnom životu zbog njegovih ogromnih ruku i šaka. Šampion u obaranju ruke, nevjerovatno liči liku iz crtića.

FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/JEFFDABE
FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/JEFFDABE

Čak i kao beba, Jeff je bio ogroman i njegovi su ga roditelji zbog velikih ruku odveli kod doktora da provjere ima li abnormalnosti. Iako su ga testirali, njegovi glomazni udovi i obim podlaktica od 49 cm ostaju neobjašnjivi. 59-godišnji djed iz Minnesote, sada ima više od milion pratilaca na društvenim mrežama gdje voli da pokazuje svoje tijelo, prenosi 24sata.hr.

Mnogi se uplaše kad ga lično upoznaju.

@jeffdabe Big thanks to everyone that stopped to say hi , get a pic or just a smile and a nod 😄 I see all of u and appreciate it 👊🏼💯💕#teamdabe #jeffdabe💪💪💪 #grandpasoftiktok #tiktok #LikeAMonarch #fyp #PostitAffirmations #trending #fypシ #bighands #cheetos #fritolay #funsize #armwrestling #champion ♬ original sound – Jeff Dabe MN Armwrestler

– Mnoge od njih jednostavno vidite da se zamrznu na minut. Ne žele da razgovaraju. Malo je smiješno. Odmah znam kad me neko primijeti, vidi im se na licu i isprva ne mogu vjerovati, priča Dabe.

A njemu to ne smeta. Najdraža su mu mala djeca.

– Mala djeca su ta koja su najsmješnija. Nisu sramežljivi i odmah mi priđu i ispituju me, šta mi se sviđa, kaže Jeff.

@jeffdabe Reply to @xalo.0000 ♬ I'm Just a Kid – Simple Plan

Djeca su mu zabavna jer ne vide ništa loše u tome, dok se drugi više čude njegovom izgledu.

– Neki se isprva boje razgovarati sa mnom zbog moje veličine, a onda kad me upoznaju… kažu da sam fin i tako to…, objašnjava.

@jeffdabe Reply to @winonesoon2 I can hide 2 😁 #mountaindew #dothedew #pop #notsoda #sprite #jeffdabe💪💪💪 #grandpasoftiktok #EndlessJourney #tiktok #fyp #PostitAffirmations #bighands #bighands #bighandchallenge #two #trending #viral #fypシ #bigboy #armwrestlersoftiktok ♬ original sound – Jeff Dabe MN Armwrestler

Kada ga pitaju hoće li se neki hrabri stranci ikad pokušati potući s njim, on se samo nasmije.

– To je bilo u danima kada sam visio po barovima. Uvijek sam mogao prići tipu koji bi pokušao napraviti problem nakon nekoliko pića, priznaje Jeff.

Navijačice su mu dale nadimak Popaj dok je bio u hrvačkom timu u školi i od tada se to zadržalo, no nikad mu to nije smetalo, čak je, priznaje i sam, uživao u pažnji kao dijete.

@jeffdabe Back at the table with Minnesotas best Super Left hand Wessel. This big boy is Weaver #jeffdabe💪💪💪 #armwrestling #armwrestlersoftiktok #tiktok #grandpa #grandpasoftiktok #fyp #bighands #bigboys #warmup ♬ MONSTERS – Shinedown

Proveo je godine pobjeđujući na takmičenjima u obaranju ruke, uključujući i titulu državnog prvaka. Popularnost mu je porasla kada su njegova supruga i kćerka s njim krenule da snimaju klipove na društvenim mrežama.

– Ne mogu vjerovati da su jednostavna videa u kojima ja nešto radim po kući popularna… Još uvijek ne mogu vjerovati da to što radim putuje po cijelom svijetu. To može biti i mali video…, kaže on.

Prihvati notifikacije