Politika

Oglasila se žena koja je pocijepala plakate NiP-ovcima: Članica sam NiP-a, ali ovako iskazujem svoje revolt

Stanje u obrazovanju je nikada teže, lošije, haotičnije. Djeca sve češće podršku traže kod psihologa, ali ne bi bilo loše da podršku potraže i uposlenici.

FOTO: DRUŠTVENE  MREŽE
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Ne tako davno, u decembru 2021. profesorica sarajevske gimnazije je na čas došla pijana i pretpostavljalo se drogirana, te je intervenisala policija koja je udaljila iz škole. Jučer je pedagogica iz jedne sarajevske osnovne škole skidala, divljački kidala, plakate kandidata na izborima sa trolejbuske stanice na Dobrinji.

“Članica sam NiP-a, ali ovako iskazujem svoj revolt zbog neadekvatno smjera djelovanja. Vidim lica na plakatima i predizbornom materijalu koja su podobna, a ne sposobna. Imamo Adnana Delića koji je isti kao i Semir Efendić. Ista politika se nastavlja, ništa se ne mijenja. Struka se ne pita ni dva posto ni za šta. Dok sam bila u SDP-u imali smo, kako rekoh, jednog Damira Mašića, koji ništa nije uradio za obrazovanje, samo se slikao, a danas imamo Elvedina Okerića i mnoge slične. Ja podržavam mlade ljude, ali neki od njih misle da sve znaju i da ne trebaju ništa učiti”, zaključila je Senaida Kadić-Topalović za Stav.

“Bila sam na jednom skupu na kojem se, između ostalog, obraćao predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić. U jednom momentu sam ustala i rekla da je sramota kako niko ne osjeća odgovornost za sve ono što se u zadnje vrijeme dešava u Sarajevu, posebno s djecom, što primjećujem i kao čovjek i kao pedagog. Evo, samo na Dobrinji je toliko djece ubijeno, toliko djece je pokušalo ili čak izvršilo samoubistvo. No čini se da niko za to ne mari, niko ne odgovara niti se smatra odgovornim. Imali smo nedavno i slučaj rahmetli Džene Gadžun, ali se svi prave slijepi i gluhi. Za sve je odgovorna ista ekipa koje ne da ne odgovara, već se samo množi”, navodi Kadić-Topalović.

“Bezobrazno lijepe plakate na mjestima gdje djeca ginu. Imate njihove slike u trolejbusima i na ulici. Umjesto da daju ostavke zbog svog evidentnog nerada, u Skupštini KS se još i promovira nasilje. Prepiru se bez ikakvog pomaka. Ništa se nije uradilo niti izglasalo. Snimili su me kako cijepam plakat Elvedina Okerića, ali ja sam pocijepala i ostale. Za Elvedina Okerića samo znam da je kriminalista, ali ne znam da li je imao prije politike i jedan jedini dan radnog staža. Neiskusan je, stigao je u politiku na isti način kao i Damir Mašić. On je postao federalni ministar obrazovanja kao pripravnik. Uglavnom, moj potez niko od ljudi prisutnih sa mnom na ulici nije osudio, čak su mi pružili i podršku”, dodala je.

Prihvati notifikacije